Food Ingredients & Specialities BV, Soup Bros en Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer wonnen afgelopen november elk een Maastricht Award 2019. Gemeente Maastricht is trots op deze onderscheidende ondernemers. Andersom laten de ondernemers zien dat zij trots zijn op hun stad. Het winnen van de prijzen heeft bovendien geleid tot nieuwe samenwerking.

afbeelding winnaars Maastricht Awards

Voedingstechnologiebedrijf FI&S BV heeft na het winnen van de Rabo Made In Maastricht Award heel veel leuke feedback gehad, aldus directeur Noud van Stekelenburg. Maar dat niet alleen. “Behalve de complimentjes ontstaan ook langzaam nieuwe samenwerkingsverbanden met lokale partners, financiële partijen en overheidsinstanties.”

Het gaat goed met FI&S: het bedrijf groeit en is klaar voor de toekomst. “We focussen ons volledig op groei in de vlees-, vis- en vegetarische markt. We zijn bezig met projecten die innovatieve nieuwe ingrediënten en producten op de markt gaan brengen. Dat doen we op basis van joint development projecten, nieuwe joint ventures en strategische partnerships.” 

Lunch

Naar aanleiding van de Maastricht Awards is er ook contact ontstaan met Soup Bros, dat de Award kreeg voor de beste startende onderneming. “Wij adviseren Soup Bros hoe ze nog betere producten kunnen maken die nog veiliger zijn. We helpen ze graag om hun bedrijf naar het volgende niveau te brengen.” Bovendien heeft Soup Bros er een nieuwe klant bij. “FI&S heeft ons gevraagd om wekelijks de 40 medewerkers te voorzien van een gezonde lunch met onze soepen”, zegt Kariem El Kenawi, medeoprichter en eigenaar van Soup Bros. En ook Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, winnaar van de Hospitality Award, heeft Soup Bros kunnen helpen aan nieuwe afnemers. Tom de Lepper van de Maastrichter Maltezer: “Het gaat om bedrijven die uitjes organiseren in de stad. We hopen dat er een kruisbestuiving ontstaat en dat die bedrijven ook bij ons komen.”

Chef-kok

De Awards hebben geleid tot veel media-aandacht voor de winnaars. Maar dat niet alleen. Tom: “Het is niet zo dat er meteen een stormloop op onze zaak ontstond, wel werden we onder meer uitgenodigd voor een diner tijdens Interclassics in het MECC. Daar maakten we kennis met Team Ondernemen Maastricht. Met hen hebben we gesproken over de mogelijkheid om ons Maltezer bier te schenken tijdens recepties of andere gelegenheden in het stadhuis.”

Tijdens hetzelfde Interclassics-diner kwam Soup Bros in contact met de bekende chef-kok Soenil Bahadoer. Kariem: “We maakten een afspraak en inmiddels is onze samenwerking een feit. Vanaf 1 maart heeft de nieuwe Platinum Edition – onze meest exclusieve soep – een signature van Soenil Bahadoer. Ook zijn wij in gesprek met de directeur van Hotel Management School Maastricht om onze soepen te verkopen in de kantine.” Sinds de start in september 2019 ziet Soup Bros een flinke stijging in zowel omzet als winst. “We zijn blij dat ons concept zo goed aanslaat en mensen ons meer en meer weten te vinden. Sommige gasten keren vrijwel dagelijks terug om van onze soepen te genieten.”

Uithangbord

Met het uitreiken van de Maastricht Awards spreekt de gemeente uit dat zij trots is op de drie ondernemingen. Op hun beurt zijn de winnaars een prima uithangbord voor de stad. Noud: “Wij vinden niks zo leuk dan onze klanten van over de hele wereld ons prachtige Maastricht te laten zien wanneer ze op bedrijfsbezoek zijn. En via een partnership met Vino & Friends zorgen wij voor een bijzondere culinaire ervaring, die we afsluiten met een leuke tour door de stad.” Ook Maastrichter Maltezer organiseert samen met bedrijven, evenementenbureaus en Maastricht Marketing ontdekkingsroutes door de stad. Zo worden bezoekers spelenderwijs langs diverse horecagelegenheden geleid, wat uiteraard goed is voor de bedrijvigheid.   

De drie ondernemers zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Als het aan hen ligt, zal Maastricht nog veel van ze gaan horen. Noud: “Wij zijn Maastrichts in hart en nieren en trots dat we in deze stad gevestigd zijn.”

afbeelding gesprek winnaars Maastricht Awards